En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

tisdag 8 oktober 2013

Tunö 2010

På semesterseglingen 2010 hamnade vi på Tunö och blev där ett par dar. Senare på dan glider en blå X-412 med dansk flagg in och lägger sig på andra sidan hamnen. När vi senare tar en promenad med Cilla tittar vi till 412:an som visar sig vara en X-382. Efter ha tittat lite noggrannare frågar jag mannan på fördäck om han köpt båten i Göteborg? "Ja" Har du köpt den av Peter Johnson? "Ja". Då har ni köpt vår båt skojade jag! "Är det ni" var svaret.

Nu tillbaka till hösten 2009. När vi bestämt oss att byta Arconan mot en X-382 hittade vi en jättefin X-382 i Kullavik. Men vi vågade/ville inte köpa den innan vi sålt Arconan. Jag vet att en båt inte är billigt att äga och två båtar blir inte billigare. När vi sålde Arconan runt lucia 2009 hade X-382:an i Kullavik blivit sålt till Danmark 4 veckor tidigare.

Tillbaka till Tunö. Nu låg alltså den båten vi trodde att vi kunde köpa i samma hamn med en supertrevlig besättning: Fredrike, Sören, Emil och Oscar samt hunden Puma. Vi fick några mycket trevliga kvällar med dem samt med Klas, Helen och Louvisa i sin fina Comfortina 35:a Sjöugglan, som också var ny för säsongen.

Tvärr glömde vi bägge kamerorna under semestern så vi har inte speciellt många kort från 2010.

Grillmiddag på Tunö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar