En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

torsdag 17 oktober 2013

Slutet på semestern 2013

Efter ha gått NOK tillbaka, med ett trevligt stopp i Rendsburg hade vi siktet inställt på Heiligenhafen och låg där ett par dagar. Vi träffade Anna och Bengt på deras fina HR43 och inspirerade dem så mycket på Helgoland att de fick låna vår tidvattentabell över Tyska Bukten, ett par dagar senare fick vi ett trevligt SMS från Helgoland. Kul att kunna inspirera andra!!! Stora Bält upp via Spodsbjerg, som var en trevlig lite småsömnig fiske- och färjehamn på Langelands ostsida.

I Lundeborg startade årets mini-eskader med X-382 Wellnex. Vi låg i Korshamn, Endelave, Tunö samt Langör och hade mycket trevligt. Gummibåtssafari ut till öarna utanför Langör var ett trevligt inslag.

Efter Langör gick vi till Grenaa och nu var det risk för en tredagarskuling och var skulle vi tillbringa den??? Det blev Anholt där vi kort hann prata med Anna och Bengt om Helgoland och Gun och Anders i sin X-372. Det var bara kuling en dag och frisk vind de andra två. Efter fem nätter på Anholt var semestern i det närmaste slut och vi gick direkt hem och kom hem på dagen sex veckor efter det att vi la loss för årets segelsemester, som vädermässigt troligen är den bästa vi någonsin haft.

När Fregatten inte finns längre i Skagen har tydligen Sussi och Leo börjat turnéra över Danmark. I somras var de på Endelave

Servicehuset på Endelave, som bl.a. familjen Maersk-McKinnock varit med och sponsrat. Mycket fin och trevlig hamn.

Gästhamnen 1 km innan Rendsburg. Liten trevlig hamn. 10€ i hamnavgift inkl el, vatten och dusch


Mellan NOK och Rendsburg låg varvet http://www.nobiskrug.com/. Den här halvfärdiga lyx-yachten låg i vattnet. Skrovet verkar vara i stål och överbyggnaden i aluminium. Är det någon rysk f.d. svinrik oligark som fått slut på stålarna. Det verkade som det var ett tag sedan någon jobbade med den här båten.

Fredrike och Sörens "Wellnex" skymtar under bommen

Hundpromenad på Endelave

Gummibåtstur ut till öarna NO om Langör

Middag i Lundeborg

Den kunde blivit vår om vi fått sålt Arconan tillräckligt snabbt...
Gummibåtssafari utanför Langör


Anholt på väg hem, inte speciellt mycket båtar. Det märktes att de vanligaste semesterperioderna var över i både Danmark och Sverige

Semestern 2013, där målet var Helgoland via Kielkanalen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar