En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

torsdag 20 januari 2022

Ny "vinkällare"

Jag gjorde en liten förvaring för fyra vinflaskor i ett "döutrymme" under durken för några år sedan. Jag kallar det pretantiöst för vinkällare då det är under durken, men det är nog ingen risk att årgångsviner kommer lagras och mogna där :-) Men det är en bra plats att kyla vita viner på försäsongen om inte annat :-) :-) :-)  http://x-382.blogspot.com/2015/03/vinkallare.html

Den gjordes då av en överbliven/resterna av en PVC-skiva jag tidigare gjort hyllplan av till en garderob. Den har funkat men var lite "sladdrig" och släppt i limfogarna med ojämna mellanrum. Dessutom var den svårstädad då smuts fastnade i skivan

Så nu har jag gjort en ny i 12 mm plywood som sedan målades med högblank off-white 2K-färg. Nu sitter den fastlimmad på plats och den blev mycket snyggare och stabilare än den gamla samt blir mycket enklare att torka bort smuts från den blanka och mycket hårda ytan av 2K-färg.

 
Ny vinförvaring på plats. Snyggare och stabilare än den gamla "prototypen"

Här är durkskivan precis nedanför nedgångstrappan på plats och det är plats för fyra stycken "vanliga" vinflaskor. Bubbelflaskor får inte plats då basen är större.

1 kommentar:

  1. Hej Medstrøm, vil blot sige tak for mange inspirerende X-382 artikler, fra MargitX beliggende i Ishøj havn udenfor København.

    SvaraRadera