En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

måndag 22 september 2014

Långhelg på Laesö i slutet på september

Vilken fantastisk Laesö-helg det blev. Solsken och varmt, vi gick i shorts och T-shirt hela helgen. Det var 17 grader i havet så det blev flera bad under helgen. Jag lyckades ta ledigt på fredag så vi angjorde Laesö redan på torsdag kväll.

Fredagen gick i stillhetens tecken med kräftkok och förvällning av de svampar, vi tidigare hittat, på bryggan. Det var inte speciellt trångt i hamnen, ca 10 gästbåtar.

På fredag kväll kom det några fler båtar, och det var totalt drygt 20 gästbåtar. På lördag cyklade vi till grusvägens ände vid sydöstra udden drygt 8 km från Österby, det kommer vi göra om då det var magiskt vackert. På kvällen dukades det upp långbord - i slutet på september - på bryggan och den trevliga kvällen avrundades med en Irish Coffee på hamnkrogen med hela sällskapet.

Vi la loss strax före halv sju på söndag morgon då SMHI, YR och DMI lovade både ökande och vridande - från väst till nordlig - vind under söndagen. 20 minuter efter Engelsmannen kunde  vi hissa segel och fick en riktigt skön hemsegling. Strax innan Kummelbank hörde jag hur det frustade och flåsade bakom båten, och det var en flock på minst 10 tumlare som simmade kors och tvärs i kölvattnet 5-10 meter akter om Medströms under ett par minuter. Jag skotade hem seglen för att sakta farten och kastade ut en paravan, och visst var det makrillar tumlarna var efter då det nappade nästan direkt.

Hoppas det blir ytterligare någon tur till Laesö innan Medströms lyfts upp för välförtjänt vila efter en fantastiskt säsong.

Solnedgång på väg till Laesö

Solnedgång

Solnedgång

Ensamma på stranden

Ganska ensamma i hamnen

Kantareller

Cykeltur på lördagen

För att bya tak på det här huset fordras en grävmaskinist istället för en takläggare antar jag...

Vid sydöstra udden på Laesö

Cilla gillar att bada

Långbord på bryggan i slutet på september - häftigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar