En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

måndag 15 oktober 2018

Seglen nertagna under en fantastisk helg i mitten av oktober

Helgen var ju helt fantastisk med över 20 graders värme i mitten på oktober. Det blåste dock en stadig sydlig vind runt 9-11 m/s i princip hela helgen. Vi låg dock finfint på Styrsö Sandvik, där vi tog ner seglen. Så även om det inte blir mer seglat den här säsongen så hoppas vi kunna gå ut med Medströms en eller två helger till innan det blir torrsättning.


Det blev även morgondopp i det 12-gradiga vattnet. Dock var det massor av brännmaneter vid badbryggan på lördagen så då fick vi passa på i en liten lucka mellan alla maneter. Trots det så brände vi oss lite på ben och rygg. På söndagen hade de simmat någon annanstans.

Storsegel och G3 ligger torra och vikta i sina långa segelsäckar. Jag låter t.o.m. lattorna sitta kvar i storseglet över vintern. Efter ytterligare en torkning på golvvärmen i hallen så lägger jag de torra seglen på en stege och hissar sedan upp dem under taket i garaget.

Storseglet.

Stuvade på däcket för vidare transport hem till garaget.

Det var massor av brännmaneter vid badbryggan på Styrsö Sandvik på lördag och inga alls på söndagen. 12 grader i vattnet så det blev snabba bad...

En brännmanet som simmat in under stäven på Medströms

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar