En blogg om "Medströms" vår X-382, byggd av X-Yachts 2002 och med segelnummer SWE130
Eller kanske egentligen hur man långsamt förvandlar en snabb racer till en kompetent cruiser

tisdag 18 april 2017

Premiärturen till Vinga på påsken


Premiärturen gick till Vinga. Tredje påsken på raken som vi började påskledigheten på Vinga på skärtorsdagens kväll. I år struntade vi dock i att gå till Laesö då det var väl kallt och stundtals väldigt motstridiga väderprognoser. När vi kom ut till Vinga på skärtorsdagen var vi ensamma, men det varade bara i en timma innan det kom det ytterligare två segelbåtar. Långfredagen startade med morgondopp och var fantastisk med solsken och lä i sittbrunnen och i hamnen, men så fort vi tog en promenad blev det jättekallt i nordanvinden. 


Skulle vi gått till Laesö ändå gnagde lite… Men väderprognoserna var fortsatt motstridiga: SMHI hade kulingvarning på Kattegatt och vindanimeringen på DMI sa max 6 m/s. Varför blev jag inte meteorololog? Påskafton var kallare och råare.

Påskdagen började även den med morgondopp innan vi seglade hem i snögloppet. Nu ligger Medströms i hemmahamnen och allt verkar fungera som det skall.

 
Tre segelbåtar låg mellan Skärtorsdag och Långfredag


Prickskjulet till vänster och Sjöfartsverkets två hus för vila och sömn för lotsar och båtsmän. Fantastiskt väder på långfredagen


Tussilago

Tre till


Kusttanker utanför  - väster om - Vinga

Varmt i solen när man var i lä


Påskfjädrar i buskarna utanför Lotsarnas ena hus

Tre kanadagäss. De gör sig bäst i dunjackor...

Cilla gillar Vinga

SMHI:s mätstation på Vinga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar